nieuws

Minister Blok reikt ‘Wel-zo-veilig-Awards’ uit

9 oktober 2017

De Week van de Veiligheid begon goed op maandag 9 oktober. In de Amsterdam Arena organiseerde Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Amsterdam Amstelland een ondernemersontbijt voor meer dan 140 deelnemers. De deelnemers werden welkom geheten door de burgemeester van Ouder-Amstel en tevens vice-voorzitter van het RPC, mevrouw Blankers - Kasbergen. Tijdens het ontbijt reikte minister Blok van het ministerie van Veiligheid en Justitie de ‘Wel-zo-veilig-Awards’ uit. De awards zijn bedoeld om het belang van veiligheid en preventie extra te onderstrepen en worden uitgereikt in de categorieën transport, bedrijventerrein, horecagebied en winkelgebied. 

De winnaars van de ‘Wel-zo-veilig-Awards zijn het Rembrandtplein in Amsterdam (winnaar categorie horecagebied), Kraailandhof in Hoogland (winnaar categorie winkelgebied), Businesspark Nieuw-Vennep Zuid (winnaar categorie transport) en Vitaal Tilburg (winnaar categorie bedrijventerrein). 

Daarnaast maakte het Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging (SFPB) ook de winnaar van de verkiezing ‘Wie heeft de V-factor?’ bekend. Beveiliger Melle Velema, werkzaam bij Trigion, is volgens de jury de ideale ambassadeur van de beveiligingsbranche. Sofiaan Chalati, centralist/observant bij G4S, heeft met de meeste stemmen op Facebook de publieksprijs in de wacht gesleept.

De deelnemers kregen gedurende de ochtend diverse presentaties voorgeschoteld. Zo vertelde Slachtofferhulp Nederland meer over de hulp die ondernemers wordt geboden na een bedrijfsoverval. Siemon Krol van Allerto ging dieper in op de Secret Scan en Hidde Salverda van de Amsterdam Arena nam de bezoekers mee in de achtergrond en plannen van deze locatie. Dagvoorzitter Patrick van den Brink van het Centrum voor Criminialiteitspreventie en Veiligheid praatte de verschillende onderdelen van de bijeenkomst met succes aan elkaar.