nieuws

Schrijf je nu in voor congres 10 jaar Centrum Fietsdiefstal

4 september 2018

Centrum Fietsdiefstal bestaat 10 jaar: hoog tijd om tijdens het congres op maandag 8 oktober in de Week van de Veiligheid kort terug te blikken en vooruit te kijken naar de toekomst. Welke uitdagingen staan er te wachten en welke oplossingen zijn daar samen voor te bedenken? 

10 jaar in de hoogste versnelling

De afgelopen 10 jaar zijn er mooie resultaten geboekt. Het aantal gestolen fietsen is gedaald van 800.000 naar 500.000. Tegelijkertijd is de aangiftebereidheid gestegen van 20% naar 25%. De gezamenlijke aanpak werpt vruchten af. Plannen zijn omgezet in daden. Een Nationaal Fietsdiefstal register, unieke framenummers, de oprichting van AFAC’s, de inzet van lokfietsen en een landelijk preventieteam: allemaal projecten die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de behaalde successen. 

Nieuwe uitdagingen

Ook voor de toekomst liggen er nog voldoende uitdagingen. Hoe kunnen we het aangifteproces versnellen en de aangiftebereidheid verder vergroten? Welke rol kunnen BOA’s spelen en wat betekent bijvoorbeeld de opkomst van de connected bike voor diefstalpreventie? Vraagstukken die we samen moeten en kunnen oplossen, want het tegengaan van fietsdiefstal is in het belang van iedereen: van de fietsende consument, de branche, de politie, het OM, de ministeries, gemeenten, de RDW en verzekeraars. Tijdens het congres praten we erover door. Meld je snel aan, want vol = vol! 

Programma

12.00 uur          Ontvangst met een informele lunch
13.00 uur          Plenair congres (deel I):

  • Opening door dagvoorzitter Patrick van den Brink, directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid
  • Terug- en vooruitblik met Titus Visser, directeur stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit
  • De uitdaging: om het fietsgebruik voor 2020 te laten stijgen met 20%, moet het aantal fietsdiefstallen omlaag. Jan-Bert Dijkstra, directeur bij de programmadirectie Mobiliteit en Gebieden van het ministerie van IenW en lid van de tourleiding van Tour de Force, over de ambitie en de uitdaging.
  • Bike Blockchain: samen gaan we ervoor!

14.00 uur          Pauze
14.30 uur          Start subsessies ronde 1
15.00 uur          Zaalwissel
15.15 uur          Start subsessies ronde 2
15.45 uur          Korte pauze
16.00 uur          Plenair congres (deel II):

  • Wrap-up: samenvatting van de belangrijkste uitkomsten
  • Aangifte doen: leuker kunnen we het niet maken, wel sneller

16.30 uur          Netwerkborrel
17.30 uur          Einde programma 

Locatie

BOVAG-huis in Bunnik.

Bekijk de website voor meer informatie of schrijf je direct in.