nieuws

Bijeenkomst veilig uitgaan in de Week van de Veiligheid

6 september 2018

Houd jij je vanuit een gemeente, de politie, horeca(beveiliging), een kennisinstituut of een andere organisatie bezig met veilig uitgaan? Dan ben je van harte welkom bij de bijeenkomst 'Veilig uitgaan: samen voor gastvrij' in de Week van de Veiligheid. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 11 oktober in Rotterdam. In een middag ben je helemaal op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in het uitgaansleven. 

Het programma biedt:

  • interessante plenaire sprekers
  • pitches
  • interactieve workshops

Sprekers, pitches en workshops

De locoburgemeester van Rotterdam, Bert Wijbenga–van Nieuwenhuizen, spreekt over veiligheid in het uitgaansleven. Gemeente Rotterdam presenteert samen met het Risbo-instituut hun onderzoek naar seksueel grensoverschrijdend gedrag in het Rotterdamse uitgaansleven. Korte pitches geven snel een beeld van de ontwikkelingen rondom apps en lachgas. Na de pauze kunnen deelnemers meedoen aan workshops over:

  • integrale samenwerking en toezicht in het uitgaansleven
  • ID-fraude
  • Preventie #MeToo 

Rondleiding door uitgaansleven

Daarnaast kunnen bezoekers deelnemen aan een rondleiding door het uitgaansleven in de Witte de Withstraat onder leiding van Stadsmarinier Arwin Siermans. 

De middag wordt afgesloten met een borrel. 

Meer informatie

De bijeenkomst ‘Veilig uitgaan: samen voor gastvrij’ vindt plaats op donderdag 11 oktober in de Arminiuskerk in Rotterdam en start om 12.00 uur met inloop en lunch. De bijeenkomst duurt tot 17.30 uur.